© Tim Graham - creative.belgaimage.be

Leerlingen Britse elite-kostschool Eton College moeten elke avond hun gsm inleveren

Leerlingen aan de Britse elite-kostschool Eton College moeten voortaan elke avond hun gsm inleveren. De maatregel moet een ongestoorde nachtust garanderen. Het schoolbestuur verwachtte protest na de invoering van de strenge maatregel, maar de leerlingen zijn integendeel blij even verlost te zijn van sociale media.

Hoeveel tijd mogen kinderen bezig zijn met sociale media op hun smartphones en iPads? En is het een goed idee om hun toestellen op gezette tijden af te nemen om hun enige rust te garanderen? Het zijn vragen die veel ouders zich stellen.

De directie van de Britse elite-kostschool Eton College heeft de knoop doorgehakt. De jongste leerlingen - 13- en 14-jarigen - moeten elke avond hun gsm inleveren tot de volgende ochtend. Dat moet een betere nachtrust garanderen. 

Een tiener zijn is moeilijk, en het wordt nog moeilijker. Sociale media spelen daar een rol in.

Schooldirecteur Simon Henderson

De school verwachtte hevig protest bij de invoering van de stenge maatregel. Maar tot verbazing van de leraren blijken de leerlingen tevreden met het nachtelijk verbod op sociale media. Jezelf opleggen om even af te haken is moeilijk. Door de maatregel kunnen de leerlingen zichzelf probleemloos de toestemming geven om zich af te sluiten van sociale media. 

"Een tiener zijn is moeilijk, en het wordt nog moeilijker. Sociale media spelen daar een rol in", zegt schooldirecteur Simon Henderson.

Ouders en scholen moeten zich geen zorgen maken over een verbod, vindt hij: "We moeten niet zomaar accepteren dat het hier noodzakelijk gaat om een cultuur die 24/7 doorgaat. Ik denk dat het goed is om hun gsm's en andere toestellen even af te nemen, en soms zijn ouders en scholen niet echt geneigd om dat te doen. Maar we hebben het nu gedaan op Eton, en de jongens zijn er blij mee."

Op Eton College zijn de leerlingen uitsluitend jongens. De school overweegt de maatregel uit te breiden naar de leeftijdsgroep van 15- en 16-jarigen. 

Meest gelezen