Maduro laat opnieuw 43 gevangenen vrij

De Venezolaanse regering laat opnieuw 43 gevangen vrij. Het totale aantal gevangen dat vrijgelaten is sinds de herverkiezing van president Nicolas Maduro op 20 mei, komt daarmee op 122. 

Onder de vrijgelaten gedetineerden zijn er tien politieke dissidenten. De voorzitter van de grondwetgevende vergadering, Delcy Rodriguez, ontmoette hen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze vroeg hen om niet over te gaan tot geweld. De regering publiceerde niet de namen van de degenen die vrijgelaten worden. Ook is onduidelijk wanneer ze op vrije voeten komen.

De gouverneur van het departement Merida, Ramon Guevare, hielp om de vrijlating voor elkaar te krijgen. Volgens hem zijn onder de gevangenen personen die hebben aangezet tot geweld tijdens de antiregeringsprotesten waarbij meer dan 160 personen omkwamen tussen 2014 en 2017.

Meest gelezen