Videospeler inladen...

Zenuwachtige Meghan en knalgroene Queen bezoeken Cheshire op eerste gezamenlijke uitje

De Britse koningin Elizabeth II is voor de eerste keer alleen op stap met Meghan Markle, de kersverse vrouw van haar kleinzoon prins Harry.  Het koninklijk duo heeft Cheshire bezocht om de nieuwe tolbrug en het Chester Storyhouse Theatre in te huldigen.   

Het eerste koninklijke uitje van Meghan Markle en de Queen ging richting Cheshire. Het was de eerste keer dat Meghan de koningin vergezelde zonder haar echtgenoot prins Harry. 

Limoengroene outfit ter ere van Grenfell

De Queen zelf verscheen in een opvallende limoengroene outfit.  Ze deed dat ter ere van de slachtoffers van de brand in Grenfell-toren, vandaag een jaar geleden. Meghan, hertogin van Sussex, droeg een crèmekleurige jurk van Givenchy.  

David Briggs, lord-lieutenant van Cheshire begroet de Queen en Meghan

Met zwaaiende vlaggetjes hebben enthousiaste schoolkinderen Meghan en de Queen begroet toen ze uit de trein stapten in Runcorn.  David Briggs, de Lord-Lieutenant van Cheshire, stond klaar om de twee op te vangen.  Voor Meghan is de eerste uitstap een "masterclass" in koninklijke etiquette. Ze kon haar zenuwen dan ook nauwelijks verbergen.  

Enthousiaste kinderen begroeten Meghan.

In Chester, Noord-Engeland, bezocht het duo de nieuwe brug over de rivier Mersey, een van de grootste Britse infrastructuurprojecten van de laatste jaren. De bouw van de brug kreeg veel kritiek wegens de invoering van tolgeld. 

Na de lunch gingen de twee verder naar het stadje Chester om daar het Storyhouse Theatre in te huldigen.  Ze woonden ook een optreden bij van plaatselijke schoolkinderen. 

De nieuwe tolbrug in Cheshire

Kensington Palace kondigde eerder al aan dat prins Harry en Meghan Markle Australië en zijn buurlanden zullen bezoeken. Op dat moment vinden daar de Invictus Games plaats, een initiatief van prins Harry. Het gaat om een internationaal paralympisch multisportevenement voor militairen en veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen