Video player inladen...

Nederland ontbreekt op het WK en supportert dus massaal voor de Rode Duivels

Onze noorderburen hebben zich  niet gekwalificeerd voor het WK Voetbal dat vandaag van start gaat in Rusland. Nu ze niet voor Oranje kunnen supporteren, staan ze massaal achter onze Rode Duivels. Dat blijkt uit een bevraging van NOS.

De Nederlandse regionale omroepen en de NOS hebben afgelopen weekend hun publiek bevraagd voor wie ze van plan zijn te supporteren nu Nederland niet deelneemt aan het WK voetbal. Ruim 18.000 mensen hebben de vragen beantwoord: 80 procent mannen en 20 procent vrouwen (red. geen representatieve bevraging dus). Een op de drie gaf aan voor België te supporteren. Duitsland kan net geen 20 procent van de noorderburen bekoren.

Als ze moeten kiezen tussen België of Duitsland, kiest 62 procent voor de Rode Duivels, 38 procent voor die Mannschaft. Vrouwen blijken overigens een groter zwak te hebben voor ons elftal dan voor het Duitse. Bijna 70 procent van de vrouwen steunt België, tegen 30 procent Duitsland.

Meest gelezen