BELGA

Opsporingsonderzoek geopend naar Grote Moskee in Brussel

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de Grote Moskee in Brussel. Er wordt onder meer onderzocht of er sprake is van racisme en discriminatie. Dat schrijft Het Nieuwsblad na een parlementaire vraag van N-VA-fractieleider Peter De Roover.  

Verschillende analyses van OCAD, het orgaan dat de dreiging tegen ons land analyseert, trokken al aan de alarmbel. Begin vorige maand kwam uit een rapport van OCAD nog naar voren dat sommige handboeken die gebruikt worden bij de opleiding van imams in ons land salafistisch zijn en oproepen tot de jihad. En ook eerder al waarschuwde OCAD dat de extreme salafismestroming in ons land de gematigde islam aan het verdringen is. 

Het parket van Brussel heeft nu ook een opsporingsonderzoek geopend naar de Grote Moskee. Er wordt onder meer onderzocht of er inbreuken zijn op de antiracisme- en antidiscriminatiewetgeving. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de commissie Justitie.

N-VA-fractieleider Peter De Roover is tevreden dat er een onderzoek komt: "Ik stel mij wel de vraag waarom hiervoor is gewacht op dit rapport van het OCAD. De boeken waarvan sprake zijn immers al in circulatie sinds de jaren ‘80. De informatie is choquerend maar dus absoluut niet nieuw. We kunnen zulke praktijken in ons land niet tolereren."

Meest gelezen