BELGA/VAN EXEL

Processierups bedreigt camping Werchter, "maar problemen zullen snel opgelost zijn"

Op camping Klokkeberg, één van de belangrijkste campings van Werchter, zijn processierupsen gespot. Een buurman merkte de rupsen op in de eikenbomen. Die dreigen nu roet in het eten te gooien voor de festivalgangers.

Vorig weekend hadden ze op Best Kept Secret Festival in Nederland nog last van de processierups. Het beestje kan hevige jeuk veroorzaken als je ermee in contact komt. Als je zo’n rups ziet, kom je dus beter niet te dicht in de buurt.

Alle campingeigenaars in Werchter moeten op voorhand hun veld laten controleren. Bovendien zijn ze verplicht om een attest of factuur voor te leggen waarin ze bewijzen aan het gemeentebestuur dat ze die maatregel genomen hebben.

“Als iemand op het laatste moment toch nog ergens een brandhaard tegenkomt, gaan we onmiddellijk ingrijpen via een gespecialiseerde firma of de brandweer”, vertelt schepen Van Milieu Carine Goris. Ze is ervan overtuigd dat de problemen snel opgelost zullen zijn. “Rock Werchter komt zeker niet in het gedrang. Iedereen is veilig en welkom op de camping.”


Foto: Belga

Meest gelezen