Video player inladen...

Sven Mary: "Heb een fout gemaakt bij mijn eerste verdediging van Salah Abdeslam"

Strafpleiter Sven Mary zegt dat hij bij zijn eerste optreden als advocaat van Salah Abdeslam de fout heeft gemaakt te veel te communiceren met de pers. Dat zegt hij in "De afspraak".

"Na de aanhouding van Abdeslam is het een hectische periode geweest", zegt Mary, "maar ik heb een onderscheid kunnen maken tussen twee periodes. Tijdens de eerste periode, het moment dat hij is aangehouden, heb ik de fout gemaakt te veel te communiceren en te willen verantwoorden waarom ik de man zou willen verdedigen. Ik denk dat dat een fout is als advocaat, ik had geen verantwoording af te leggen".

"Dat heb ik de tweede keer niet gedaan. Ik heb toen maar een keer met de pers gesproken, op het moment van de uitspraak, en ik denk dat het veel gezonder was om het op die manier te doen dan de wijze waarop ik het de eerste keer heb gedaan. De rust is intussen teruggekeerd", zegt Mary.

"Ik heb een tijdje bescherming gekregen. Die gaf mij de raad dat als Abdeslam toch zou worden vrijgesproken, ik best het land minstens een maand zou verlaten. En dat is niet gemakkelijk in een familiale situatie. Je zegt niet zo maar aan je kinderen in de maand mei dat we een maand weggaan. Zij wisten niet wie Salah Abdeslam was. Ik heb hen dat bewust niet gezegd om ze niet ongerust te maken."

Bekijk hieronder het hele gesprek met Sven Mary.

Video player inladen...

Meest gelezen