AP

Tunnelbedrijf van ondernemer Elon Musk krijgt megaklus in Chicago

The Boring company heeft een contract binnengehaald om een snelle spoorverbinding aan te leggen tussen O'Hare International Airport en het stadscentrum van Chicago. Het is meteen het eerste "echte" project van het bedrijf.

De bedoeling is dat in een dubbele tunnel elektrische voertuigen zullen rijden, met plaats voor 16 mensen. En dat met een snelheid van 240 kilometer per uur. De rit tussen het stadscentrum en de luchthaven zou op die manier maar 12 minuten duren, in plaats van 40 minuten vandaag.

Het project in Chicago is de eerste echte opdracht voor "The Boring Company". Er liep al een test in Los Angeles. En blijkbaar was die goed genoeg om het stadsbestuur van Chicago te overtuigen. Het bedrijf van Tesla-baas Elon Musk laat daarmee enkele gerenommeerde spelers achter zich, zoals ingenieursbureau MacDonald dat een terminal bouwde bij luchthaven Heathrow in Londen.

Vlammenwerpers

The Boring Company begon pas 18 maanden geleden, nadat Elon Musk zijn beklag had gedaan over het verkeer in Los Angeles. Op Twitter liet hij toen al lachend weten een tunnelboorbedrijf te willen beginnen om onder de files door te kunnen graven. Het bleek achteraf geen grap.

Ook zijn plannen om met "The Boring Company" een vlammenwerper uit te brengen, waren niet zomaar een PR-stunt. De eerste 1.000 exemplaren hebben sinds vorige week zondag een eigenaar gevonden.

Imagokwestie

Het contract in Chicago is een opsteker voor de geloofwaardigheid van Elon Musk. De wonderboy achter de bedrijven NeuralinkSpaceX en Tesla heeft de laatste maanden veel van zijn glans verloren door aanhoudende problemen bij Tesla. Gisteren nog werd bekend dat de fabrikant van elektrische auto's een kleine 10 procent van het personeel aan de deur zet.

Meest gelezen