Voorlopig geen WK-uitzendingen in Crossingstadion Schaarbeek

Vandaag start het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, maar in Schaarbeek mogen de wedstrijden voorlopig niet op een groot scherm uitgezonden worden. Volgens de politie kan de veiligheid niet voldoende gegarandeerd worden.

Het was de bedoeling om alle wereldbekerwedstrijden uit te zenden in het Crossingstadion naast het Josaphatpark. Maar de politie stelde een negatief rapport op omdat er niet aan alle veiligheidsvoorschriften is voldaan. Schepen van sport in Schaarbeek Sait Köse: "De politie heeft niet genoeg mensen om het stadion te bewaken. We moeten met een beveiligingsfirma  samenwerken. Normaal zullen we donderdag een contract tekenen met zo'n bedrijf."

Schepen Köse hoopt dat de wedstrijden vanaf maandag wel kunnen uitgezonden worden. Dan spelen onze Rode Duivels hun eerste wedstrijd tegen Panama. "Ik denk dat het maandag wel zal lukken om de wedstrijden te kunnen uitzenden." De wedstrijd België-Panama start om 17 uur. 

Meest gelezen