Videospeler inladen...

Amerikaanse justitieminister Sessions citeert de Bijbel om grenspolitie te verdedigen

De Amerikaanse minister van Justitie, Jeff Sessions, heeft donderdag de Bijbel geciteerd om zijn migratiebeleid te verdedigen.  Dat de kinderen van immigranten in sommige gevallen van hun ouders gescheiden worden, oogstte veel kritiek bij zowel de Democratische oppositie als bij zijn Republikeinse partijgenoten. Sessions verwees naar een bijbelvers, dat ook in nazi-Duitsland en tijdens de apartheid werd  gebruikt. 

Justitieminister Jeff Sessions heeft donderdag de Bijbel geciteerd om zijn omstreden beleid te verdedigen.  Door de nultolerantiepolitiek van de Amerikaanse president Donald Trump wordt elke illegale oversteek van de grens vanuit Mexico streng vervolgd.  "Illegaal de VS binnendringen, is een misdrijf. En kinderen hebben, beschermt je niet", zegt de Justitieminister. 

Illegaal de VS binnendringen, is een misdrijf. En kinderen hebben, beschermt je niet

Wanneer ouders gearresteerd worden, kunnen de kinderen bij hen worden weggehaald.  Sinds oktober zijn zo al honderden kinderen gescheiden van hun ouders die zonder papieren de oversteek maken.  Onder hen waren er ook families die asiel aanvroegen. Die gedwongen familiebreuken leidden tot veel kritiek.  

De verontwaardiging bij de Democratische oppositie en de groeiende onvrede bij zijn Republikeinse partijgenoten bewogen Sessions er toe om zijn beleid te rechtvaardigen. In een speech wees hij erop hoe belangrijk het is om de wet na te leven: "Ik zou u kunnen verwijzen naar apostel Paulus en zijn duidelijk en wijs gebod (...) dat het nodig is om de wetten van de regering te gehoorzamen, want het is God die ze uitgevaardigd heeft om orde te garanderen."

AFP or licensors

Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, wilde niet onmiddellijk reageren op de kwestie.  Ze zei wel dat het "zeer bijbels is om de wet te respecteren".  Zelfs kardinaal Daniel DiNardo gaat niet akkoord met het omstreden beleid van Sessions: "Onze wetten bieden de garantie dat jonge kinderen niet gescheiden mogen worden van hun ouders en niet blootgesteld mogen worden aan onherstelbare trauma's."

Iedereen moet zich aan het gezag onderwerpen, want er is geen autoriteit die niet door God is ingesteld.

Het is een wrang toeval dat de bijbelpassage die Sessions citeert door zowel nazi-Duitsland werd gebruikt als tijdens de apartheid in Zuid-Afrika. "Iedereen moet zich aan het gezag onderwerpen, want er is geen autoriteit die niet door God is ingesteld."

Represented by ZUMA Press, Inc.

Meest gelezen