Ann Brusseel (Open VLD) verlaat politiek om Erasmushogeschool Brussel te leiden

Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Brusseel (Open VLD) is vrijdag door de Raad van Toezicht aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Brusseel volgt op 1 september Luc Van de Velde op, die dan op pensioen vertrekt. Brusseel stopt als Vlaams parlementslid en senator. 

De 42-jarige Ann Brusseel zetelt sinds 2009 in het Vlaams Parlement. Sinds 2014 is ze ook deelstaatsenator voor haar partij. In het Vlaams Parlement zetelt ze in de commissie Onderwijs, waar ze een reeks onderwijsdossiers opvolgt, gaande van het lerarenloopbaandebat tot het hoger onderwijs en het STEM-beleid. Daarnaast is ze ook al jaren actief rond thema's als gelijke kansen, discriminatie en gender. 

Brusseel is afkomstig van het West-Vlaamse Oostende, maar verruilde de kuststad voor de hoofdstad voor haar studies aan de VUB. Voor haar politieke loopbaan was ze een tijdje actief als leerkracht. Ze gaf Latijn, Frans en Grieks in het gemeenschapsonderwijs. 

Brusseel wordt als algemeen directeur van de Erasmushogeschool verantwoordelijk voor de uitvoering van de regelgeving, reglementen en bestuurlijke beslissingen, de coördinatie van de administratieve diensten en de goede uitvoering van de kerntaken van de hogeschool.

In het parlement wordt ze opgevolgd door Franc Bogovic.

Meest gelezen