Video player inladen...

Bobbejaanland zet bezoekers op de weegschaal

Wie een bezoek brengt aan Bobbejaanland, kan bij sommige attracties voortaan op de weegschaal worden gezet. Het pretpark in Lichtaart benadrukt dat dat enkel zal gebeuren in "uitzonderlijke gevallen".

Om de veiligheid te kunnen garanderen, hebben de gondels van enkele attracties een gewichtslimiet. Elke gondel werd nu al in z'n geheel gewogen, maar om moeilijkheden in de toekomst te voorkomen, kan er aan de bezoekers van een te zware gondel gevraagd worden om op de weegschaal te gaan staan.

"Dit gebeurt alleen maar in uitzonderlijke gevallen", vertelt Peggy Verelst van Bobbejaanland. "We gaan onze bezoekers vanaf nu niet systematisch beginnen wegen. Als er twijfel is op het platform, heeft de operator twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid die nu ook al jaren wordt toegepast, is dat het gezelschap wordt opgesplitst in twee gondels. Als de mensen er toch op aandringen om het ritje samen te ervaren - en er twijfel is over het maximumgewicht - kan worden gevraagd om even op de weegschaal te gaan staan."

De weegschalen worden opgesteld aan de waterattracties en moeten eventuele discussies bij het instappen voorkomen. Het pretpark benadrukt dat het maar om een proef gaat.

Video player inladen...

Meest gelezen