Dienstverlening De Lijn mogelijk heel volgende de week verstoord

Het openbaar vervoer in Vlaanderen kan volgende week ernstig verstoord worden. De socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn roepen hun leden bij elkaar voor informatiesessies, elke dag in een andere provincie. Daarin willen ze uitleg geven over de CAO die de directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV hebben gesloten.

De directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV hebben enkele weken geleden een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. De andere bonden zaten niet mee aan tafel. Maar een akkoord met ACV was voldoende om een cao af te sluiten. Het ACOD en het ACLVB gaan nu hun leden informeren via sessies, elke dag in een andere provincie.

Dinsdag: Antwerpen
Woensdag: Limburg
Donderdag: West-Vlaanderen
Vrijdag: Oost-Vlaanderen

Doordat de twee vakbonden hun leden oproepen hun dienst in de loop van de dag te onderbreken of later aan te vangen om zo’n sessie bij te wonen, kan dit in zowel de voor- als de namiddag hinder veroorzaken. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers gaan wel de gewoon aan de slag.

De Lijn betreurt vakbondsactie tijdens examens

De Lijn betreurt ten zeerste dat beide vakbonden dit doen tijdens de examens, wanneer heel wat jongeren hun tijd broodnodig hebben. Bovendien maakt deze actievorm tijdens de dienstverlening het bijzonder moeilijk om reizigers te informeren over de situatie op het terrein.

Meest gelezen