"Eens ze een micro in haar handen heeft, verandert ze compleet"

Ze is nauwelijks 13, maar blies enkele dagen geleden de jury en het publiek van "America’s got talent" omver met haar muzikaal talent. Courtney Hadwin uit County Durham, Engeland, werd daarbij onmiddellijk vergeleken met muzieklegende Janis Joplin. Terwijl ze nochtans op een erg verlegen manier voor haar zangprestatie de jury te woord stond. Maar eens ze "Hard to handle" van Otis Redding aanhief, was het hek van de dam. Het leverde haar van jurylid Howie Mandel een druk op de 'golden buzzer' op, waardoor ze rechtstreeks naar de liveshows mag. Haar 60-jarige opa Tom Storey zag het vol trots vanuit Groot-Brittannië gebeuren.

Storey vertelde op nieuwswebsite Daily Mail dat zijn kleindochter de laatste tijd vooral als straatmuzikante optreedt, al wordt haar dat niet door iedereen in dank afgenomen: "De winkelklanten en het passerende publiek horen Courtney graag bezig, maar de andere straatmuzikanten zien haar eigenlijk liever weg. Ze vragen haar voortdurend om het af te trappen, omdat ze zoveel aandacht weet te trekken. Ja, ze hebben het moeilijk met haar."

"Door op te treden als straatmuzikante kan ze haar muzieklessen betalen. En levert ze ook een bijdrage voor de benzinekosten van haar vader, die haar naar optredens brengt doorheen het land. Hij zou niets liever zien dan dat ze in een muziekcarrière kan slagen."

"Ook al is ze verlegen en nogal bedeesd, eens ze die micro in haar hand heeft, wordt ze een ander persoon. Haar persoonlijkheid verandert dan van het ene op het andere moment."

"Dat ze meedoet aan de Amerikaanse talentenshow heeft vooral te maken met het feit dat haar muziek hier moeilijker begrepen wordt. In de VS worden haar meer kansen geboden. Ik ben erg trots op haar en denk dat ze nog veel kan bereiken in Amerika." Storey verwees hier naar haar eerdere deelname aan "The Voice Kids UK", waar ze er niet in slaagde de wedstrijd te winnen.

"Wel is het jammer dat er altijd negatieve reacties zijn, vooral online was men erg gemeen. Namelijk dat ze haar liedjes roept in plaats van zingt. Gelukkig zijn er meer positieve reacties, waardoor Courtney zich toch gesteund voelde. Maar dat is niet gemakkelijk."

"En wat die rare danspasjes betreft? Die heeft ze zelf geleerd. Vooral door naar optredens van James Brown te kijken."

Overtuig u zelf van haar 'golden buzzer'-moment, op enkele dagen tijd al meer dan 10 miljoen keer bekeken:

Meest gelezen