Herlees: alles wat u moet weten over uw belastingaangifte

Wat is er nieuw in de belastingaangifte van dit jaar? Welke aftrekposten kunnen in uw voordeel zijn? En bent u nu beter getrouwd of samenwonend? In onze reeks "Eerste hulp bij belastingen" probeerden we u deze week wegwijs te maken in de wondere wereld van de belastingaangifte. Herlees en/of herbekijk alle afleveringen hier.

Pendelt u met uw speed pedelec naar het werk , of hebt u willen meegenieten van de bitcoin-hype, maar weet u er zich geen raad mee op uw belastingaangifte? En wat als uw eID-reader niet werkt of u uw tokens kwijt bent wanneer u uw aangifte elektronisch wil indienen? In deze aflevering focussen we op enkele nieuwigheden.

Hoe betaal ik zo weinig mogelijk belastingen of hoe krijg ik zoveel mogelijk centen terug? Heel wat aftrekposten leveren een fiscaal voordeel op en zorgen ervoor dat u minder belastingen moet betalen. Michael Van Droogenbroeck zet de belangrijkste aftrekposten voor u op een rij.

Er bestaan 2 manieren om die beroepskosten in te brengen: ofwel doet u niets en baseert de fiscus zich op een forfaitair bedrag, ofwel telt u zelf alle kosten op, maar dan moet u die ook allemaal kunnen bewijzen. Wat is het meest interessant?

Moet ik nu trouwen of samenwonen om een fiscaal voordeel te hebben? En hoeveel mag een jobstudent verdienen zonder zijn ouders fiscaal in de problemen te brengen? We hebben voor u 6 prangende vragen over de belastingen opgelijst.

Vrijdag kon u al uw vragen over belastingen en belastingaangiftes stellen aan Michaël Van Droogenbroeck. Hij legde uw vragen dan voor aan specialisten van de fiscus. Herbekijk hier de uitzending.

Heeft u wat opgestoken van onze belastingreeks? Test het in deze quiz!

Meest gelezen