Na 27 jaar geen nieuwe afleveringen meer van de "Jerry Springer show"

Het Amerikaanse tv-netwerk The CW heeft -voorlopig weliswaar- geen nieuwe afleveringen meer besteld van de "Jerry Springer show". Daarmee lijkt er na 27 jaar een einde te komen aan de controversiële show die het label "trash tv" kreeg. The CW zal in het najaar herhalingen uitzenden.  

De "Jerry Springer show" is een van de bekendste shows uit de jaren 90. De onderwerpen waren controversieel : racisme, overspel, incest, narcisme, satanisme, enz. Zowat alles wat sensationeel was, kwam aan bod. De gasten (dader - slachtoffer) werden lijnrecht tegenover elkaar gezet en durfden makkelijk op de vuist te gaan.

Het patroon was altijd hetzelfde: Jerry Springer introduceerde het onderwerp en de gasten,onder luid applaus van het publiek dat "JER-RY, JER-RY" scandeerde.  De gemoederen raakten erg snel verhit waarop veiligheidsagent Steve Wilkos (die later zijn eigen show kreeg) telkens de vechtersbazen uit elkaar mocht halen.

VIDEO Zo ging het er soms aan toe:

De show is best dom en heeft geen sociale waarde

In 1997 en 1998 wipte de show over "The Oprah Winfrey Show" in kijkcijfers. Het Amerikaanse programma ging snel internationaal en kreeg het label "trash tv" of ordinaire, platvloerse tv.  Springer (intussen 74) zei zelf in interviews dat hij zelf nooit naar de show zou kijken wegens "best dom". "Het is zoals kauwgom, een uurtje ontsnappen aan de realiteit. Het heeft geen sociale waarde", legde Springer uit. Toch bleef het programma lopen: 27 jaar lang met in totaal zo'n 3.800 afleveringen.

Springer, een voormalig burgemeester en bijna gouverneur van Ohio, presenteerde nadien ook "America's got talent", "Dancing with the stars" en het datingprogramma "Baggage".

2010 AP

Meest gelezen