Video player inladen...

Ook socialistische vakbond tekent voorakkoord voor afslanking Carrefour

Nadat er nog een paar garanties zijn gegeven over langdurig zieken en tijdskrediet, heeft ook de socialistische vakbond beslist het voorakkoord te tekenen. Bij Carrefour wordt zwaar afgeslankt, maar met de belofte dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Er zijn maatregelen voor vrijwillig vertrek en brugpensioen gepland. De regering moet er zich wel nog over buigen.

De christelijke en liberale vakbond tekenden eerder deze week al het voorakkoord met Carrefour over de afslanking. Maar de socialistische vakbond maakte nog voorbehoud. Op drie punten wilden ze nog aanpassingen: langdurig zieken, tewerkstellingsgarantie in de centrale diensten en over tijdskrediet.

Volgens de socialistische vakbond zijn er nog toegevingen gedaan die voor hen een compromis mogelijk maakten. Langdurig zieke werknemers kunnen na herstel aan de slag in een winkel dicht bij huis. Dat zal voorkomen dat er ontslag wegens overmacht volgt omdat de reisweg niet haalbaar zou zijn. 

Ook over tijdskrediet zou de directie uitbreidingsmogelijkheden bevestigd hebben. Zowel in de winkels als in de hoofdzetel zou het toegelaten worden. Door uitbreiding van tijdskrediet zullen volgens BBTK "ongetwijfeld ontslagen vermeden kunnen worden". 

Het voorakkoord tussen Carrefour en de drie grote vakbonden komt nu nog ter goedkeuring op de regeringstafel terecht.  Over de mogeljikheid voor brugpensioen vanaf 56 ontstond al onenigheid tussen de bevoegde ministers van de Vlaamse en de federale regering.

Meest gelezen