Pierre Deneyer stopt als burgemeester van Galmaarden

Pierre Deneyer hangt na 18 jaar zijn burgemeesterssjerp van Galmaarden aan de haak. Hij heeft de beslissing zelf genomen en het voelt als een opluchting, klinkt het.

Vorige week opende het parket een onderzoek rond een conflict tussen Pierre Deneyer en een personeelslid van de gemeente. Veel wil de burgemeester van Galmaarden daar niet over kwijt, maar het is een van de redenen waarom hij een brief naar de minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) heeft gestuurd om zijn ontslag in te dienen. "Het voelt een beetje als een opluchting dat ik nu door omstandigheden stop." Veel zin had Deneyer er niet meer in. 

Zwart gat? 

Wat de burgemeester dan gaat doen? "Ik zal niet in een dieperik vallen, integendeel. Ik ga mensen helpen als vrijwilliger in de palliatieve zorg." Pierre Deneyer was 18 jaar burgemeester en zat in totaal 36 jaar in de gemeentepolitiek. Jambon moet zijn ontslag nu aanvaarden en dan moet er een nieuwe kandidaat-burgemeester gezocht worden. Volgende week dinsdag houdt Deneyer daarover een persconferentie. 

Meest gelezen