Video player inladen...

Leonardtunnel weer open na vaststelling betonschade aan dak 

Op de Brusselse Ring is de Leonardtunnel weer open. De tunnel was in beide richtingen afgesloten nadat er deze nacht betonschade werd vastgesteld op verschillende plaatsen aan het dak. De wachttijden op de Brusselse Ring liepen deze ochtend op van een halfuur tot een uur. 

De voorbije nacht was bij een inspectie van de Leonardtunnel vastgesteld dat de dakplaat van de tunnel op verschillende plaatsen in slechte staat was. Het beton van de dakplaat moest dan ook hersteld worden. Gevaar voor de stabiliteit of stevigheid van de tunnel was er niet. 

Alles werd in het werk gesteld om de werken voor de avondspits af te ronden en de tunnel weer open te stellen.De komende maanden zullen in de zones waar beton verwijderd is, herstellingen gebeuren en zal de situatie van de dakplaat "nauwlettend opgevolgd worden", klinkt het.

Op langere termijn was reeds een totale renovatie van de Leonardtunnel voorzien. De studies hiervoor starten dit jaar, de werken moeten starten in 2022.

Meest gelezen