Russische vrouwen kunnen volgens Poetin wél gewoon seks hebben met toeristen

Het Russische parlementslid Tamara Pletnyova raadde Russische vrouwen eerder deze week nog af om seks te hebben met buitenlandse toeristen die voor het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland zijn. President Vladimir Poetin  verwerpt die uitspraken nu. 

"Alle landen beschuldigen elkaar van racisme, homofobie. Dat heeft niks te maken met het WK", zei Poetins woordvoerder Dmitriy Peskov vandaag. "En over de Russische vrouwen, die zijn in staat zelf te beslissen. Ze zijn de beste vrouwen ter wereld." Voor Poetin moeten de Russische vrouwen zich dus alvast niet inhouden. 

Niet alleen Poetin sprak zich uit tegen Pletnjova. Ook parlementslid Michail Degtjarjov ging in tegen de woorden van de voorzitter van het Comité voor Familie, Vrouwen en Kinderen. "Hoe meer liefdesverhalen we hebben die gelinkt zijn aan het WK", zei Degtjarjov, "hoe meer mensen van verschillende landen verliefd worden, hoe meer kinderen geboren worden, hoe beter." Pletnjova zelf reageerde nog niet op de tegenwind uit eigen land.

Vladimir Poetin wuift naar de voetbalfans voor de match tussen Rusland en Saudi-Arabië.

Meest gelezen