Soms wordt een drone nipt gered, maar niet altijd…

Het is alleszins geen goedkoop speeltje en dus draagt men er maar beter zorg voor. Bijvoorbeeld dat de batterij voldoende opgeladen is als men haar gebruikt. Zeker als er water in de buurt aanwezig is. Dat mocht vorige week een Amerikaan ervaren die er alles aan deed om zijn drone van een verdrinkingsdood te redden. Ook al twijfelden sommigen aan de echtheid van de video, toch ging het filmpje pijlsnel viraal. En het was niet het enige drone-verhaal dat de afgelopen jaren succes kende, al liepen niet alle verhalen even goed af.

Met kleren en al dus het water in, met ganzen en eenden die opvliegen, met een vriend die radeloos toekijkt vanop de oever. Terwijl de seconden wegtikken en de drone daalt en daalt. Dat maakte deze man in een vijver in New York mee, terwijl de drone zelf beelden bleef schieten. Dat daarbij ook een dode vis, die op het wateroppervlak dreef, zichtbaar was, maakte sommigen achterdochtig. Ook al concludeerde nieuwswebsite Mashable: "De redding lukt maar net. Maar de manier waarop is ronduit indrukwekkend te noemen."

Niet alle verhalen waarbij een drone centraal staat lopen zo goed af. Maar gelukkige sommige dan weer wel. Dat moge blijken uit volgende 5 filmpjes en beelden die het internet graag oppikte:

1. Havik valt drone aan

Terwijl Christopher Schmidt zijn drone aan het uittesten was in Magazine Beach Park in Cambridge, in de Amerikaanse staat Massachusetts, dook plots een havik op die minder geamuseerd was door het vliegende speeltje. Die zette dan ook onmiddellijk de aanval in en slaagde er uiteindelijk in de 'vijand' uit te schakelen. Schmidt liet weten dat de schade aan zijn drone uiteindelijk nog goed meeviel. En dat hij de havik alvast tevreden zag wegvliegen. Het filmpje werd intussen meer dan 5 miljoen keer bekeken op YouTube.

2. Drone knalt tegen hoofd van bruidegom

Spectaculair zou het alleszins worden, toen dit koppel uit de Amerikaanse staat Utah van de fotograaf te horen kreeg dat hij een drone zou gebruiken om hen zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Maar de 2e keer dat hij het toestel in hun richting deed vliegen, liep het ronduit mis. De drone smakte immers tegen het hoofd van de bruidegom. Met een snijwonde op de wang van de man tot gevolg. Die kon er nochtans hartelijk om lachen, volgens de fotograaf alleszins, wellicht omdat het echte huwelijksfeest pas 2 dagen later plaatsvond. Ruim 2,5 miljoen kijkers zijn intussen getuige van het débacle dankzij YouTube.

3. Jetskiër velt drone

Tijdens het Festival Of Freeride-evenement in januari 2016 in Nieuw-Zeeland, waar onder meer jetskiërs hun meest gewaagde kunstjes tonen, bleek een van de drones die gebruikt werden voor filmopnames op het juiste moment op de verkeerde plaats te zijn. Al was regisseur Guy Mac wel op de juiste plaats, want hij kon de spectaculaire botsing van een jetskiër met een drone op beeld vastleggen. De jetskiër kwam er met de schrik vanaf, maar van de drone van om en bij de 2.500 dollar bleef enkel schroot over. Aan de jetski zou alvast geen schade opgemerkt zijn.

4. Drone crasht met hoge snelheid tegen muur

Het was alvast een lovenswaardig initiatief van een bedrijf in de Siberische plaats Ulan-Ude, toen die besliste om pakjes per drone te leveren. De allereerste levering in april kon dan ook op de nodige interesse bij de plaatselijke bevolking rekenen. Alleen liep niet alles zoals vooraf door de ontwikkelaars uitgetekend was. De drone sloeg immers kort na de opstijging op hol en crashte tegen een muur. Als oorzaak werden de vele aanwezige wifi-signalen aangeduid, waardoor de communicatie tussen bestuurder en drone werd verstoord. Het prijskaartje van deze professionele drone zou ongeveer 20.000 dollar bedragen.

5. "Help, mijn nieuwe drone gaat in het water vallen!"

"Ik had geen aandacht voor de levensduurte van de batterij en gaf mijn drone bijna een bad in een meer. Het voorval gebeurde op het einde van een 17 minuten lange vlucht en ik had beter de batterijlampjes in het oog gehouden", reageerde deze Canadees uit British Columbia opgelucht op YouTube, nadat hij zijn pas aangekochte drone in zijn achtertuin die uitgeeft op een meer had uitgetest. En dus zat er maar één ding voor de man op: zelf het water in. 

Meest gelezen