Video player inladen...

SWT'er en ex-Carrefourmedewerker: "Als slachtoffer van een herstructurering voel ik me nu niet schuldig"

In 2010 was er ook een grote herstructurering bij warenhuisketen Carrefour. Ook toen konden werknemers kiezen voor de optie brugpensioen, zelfs al vanaf 52 jaar. Onze getuige Paul kwam toen in aanmerking. Maar hij koos toch voor een nieuwe job. Een keuze waar hij enkele jaren later op terug kwam.

De grote herstructurering bij Carrefour is niet de eerste. Ook in 2010 moesten een pak werknemers de warenhuisketen verlaten. En ook toen was er de optie van SWT ofwel Stelsel van Werkloosheid met bedrijfsToeslag. In de volksmond beter gekend als 'brugpensioen'. Toen was dat zelfs mogelijk vanaf de leeftijd van 52 jaar. Onze getuig Paul was op dat moment 55 en kwam in aanmerking. "Maar een volledige dagen thuis zitten was niets voor mij" vertelt hij. "Ik vond trouwens ook vrij snel een nieuwe job bij Colruyt, vlakbij mijn deur. Voor mij was de keuze snel gemaakt." Paul koos dus voor een nieuwe job. Maar financieel was dat niet echt een meevaller. "Mijn loon zakte met 400 euro. Enkel dankzij de toeslag van Carrefour, blijf ik op gelijk niveau."

Maar na enkele jaren bij Colruyt koos Paul toch voor het brugpensioen. "Ik heb bijna 40 jaar gewerkt. Mijn bijdrage is gedaan. Uiteindelijk als ik er op terugkijk heb ik tijdens mijn jaren bij Colruyt bijna gratis gewerkt. Daar denken veel politici niet over na, werknemers zoals ik gaan bijna werken voor een hongerloon."

 

Meest gelezen