Uitslaande brand bij recyclagebedrijf in Tienen

In het recyclagebedrijf H&D Recycling op het industrieterrein Grimde bij Tienen is gisterenavond brand uitgebroken. Een vijftal brandweerkorpsen werden opgeroepen om de uitslaande brand, met zware rookontwikkeling, te bestrijden. Inwoners houden best nog altijd ramen en deuren dicht. De oorzaak is nog onbekend.

Via Facebook riep de Burgemeester van Tienen Katrien Partyka (CD&V) de inwoners van Tienen en Oplinter op om de ramen en deuren in de verre omgeving van het bedrijf dat autowrakken en metaal verwerkt, gesloten te houden.

Rond middernacht had de brandweer de brand grotendeels onder controle.  Af en toe waren er nog enkele kleine ontploffingen te horen. Verwacht wordt dat er nog verschillende uren moet worden nageblust.

De Leeuwerikweg, de toegangsweg naar het recyclagebedrijf is momenteel nog afgesloten voor het verkeer.

Meest gelezen