Videospeler inladen...

Middelkerke kondigde tijdlang rampenplan af wegens lekkende vrachtwagen

In Sint-Pieters-Kapelle, een deelgemeente van Middelkerke, is het gemeentelijk rampenplan vanavond een tijd afgekondigd geweest wegens een lek in een vrachtwagen geladen met zoutzuur. Drie woningen in de buurt moesten worden ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse en probeerde met een watergordijn de gaswolk neer te slaan. 

Het lek werd vanavond ontdekt toen de vrachtwagen de oprit van Middelkerke van de E40-autosnelweg op wilde rijden. Er kwamen verschillende brandweerwagens ter plaatse. Omdat er weinig bebouwing in de buurt is, moesten maar drie woningen worden ontruimd. De toestand raakte relatief snel onder controle: de hulpdiensten konden het lek dichten en de civiele bescherming pompte het zoutzuur over, een taak die nog een hele poos in beslag nam tot ongeveer 11 uur vanavond.  

Er werd een veiligheidszone ingesteld en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Inwoners van Sint-Pieters-Kapelle werd gevraagd ramen en deuren uit voorzorg dicht te houden en voorbijrijdende bestuurders werd gemeld de ventilatie uit te schakelen. Na het overpompen van het zoutzuur werd uiteindelijk het rampenplan afgeblazen en het wegdek schoongemaakt. 

Meest gelezen