Woning verwoest na brand in Ravels

In de Jef Van Himbergenstraat in Ravels is een villa vannacht volledig verwoest, na een zware zolderbrand. De bovenverdieping was ingericht als slaapplaats. Er verbleven zeven mensen, maar niemand raakte gewond.

Het vuur ontstond rond half 3 vannacht. Bij aankomst sloegen de vlammen al door het dak van de woning. De brandweer van Ravels riep de hulp in van de collega's uit Beerse en Turnhout om mee te komen blussen. De zolderverdieping was ingericht als slaapplaats. Toen het vuur uitbrak, waren er 7 Oost-Europeanen aanwezig.

Niemand gewond

De aanwezigen konden zich vrij snel zelf in veiligheid brengen. "Bij het ter plaatse komen, hebben we vastgesteld dat de vlammen al door het dak sloegen", zegt Björn Peeters van de brandweer. "Het vuur woedde op de eerste verdieping en op de zolder. De bovenverdieping was ingericht met slaapruimtes. De aanwezigen hebben zichzelf meteen kunnen evacueren. Er waren dus geen slachtoffers." Wat het vuur veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk.

Grote schade zichtbaar op de zolder

Meest gelezen