20.000 kippen omgekomen door brand in Poperinge

Bij een brand in een Poperinge zijn 20.000 kippen omgekomen. Dat bevestigt de brandweer Westhoek. De stal waar de dieren verbleven, ligt volledig in de as.

De brandweer van Poperinge en Zuid-IJzer moest omstreeks 17.15 uur uitrukken voor een brand in de Stoppelweg in Poperinge. Het vuur verspreidde zich razendsnel. Een man die in de stal aan het werk was, kon op het nippertje ontkomen. Tien minuten later sloegen de vlammen al door het dak van de stal.  

De brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controle maar kon niet verhinderen dat de stal in vlammen opgingen. Hierbij kwamen 20.000 kippen om het leven. Een naastliggende stal met 20.000 kuikens kon wel gered worden. Volgens de brandweer is de brand ontstaan doordat isolatie in de stal begon te branden.

Meest gelezen