Gevangenen in Beveren frauderen bij aankoop van sigaretten, cosmetica en drank

In de gevangenis van Beveren wordt een dertigtal gevangenen verdacht van fraude bij het aankopen van onder meer sigaretten, drank en cosmetica in de gevangeniswinkel. De gedetineerden kunnen die producten bestellen en betalen via de computer. Maar ze zouden een fout in het betalingssysteem hebben ontdekt en dat misbruikt hebben om niet te betalen voor hun aankopen.

De digitale fraude werd een maand geleden ontdekt door de directie van de gevangenis. "Zij hebben onmiddellijk ook gedacht dat dit over een frauduleus misbruik ging en ze hebben dan ook de politie verwittigd", bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen.

De politie is  intussen een strafonderzoek gestart, maar het dertigtal gevangenen, dat wordt verdacht, is vrijdag al op het matje geroepen door de directie. De gedetineerden kregen een tuchtsanctie. Hoe zij de fout in het betalingssysteem hebben ontdekt, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk is er voor tienduizenden euro's gefraudeerd.  

Meest gelezen