Gunther Coppens trekt provinciale N-VA-lijst in Halle-Vilvoorde

Gunther Coppens trekt bij de komende provincieraadsverkiezingen de N-VA-lijst in Halle-Vilvoorde. Dat heeft de partij bekendgemaakt. Coppens is schepen van onderwijs en leefmilieu in Sint-Pieters-Leeuw en tevens voorzitter van het regionaal landschap Pajottenland en Zennevallei. Eerder was al bekend dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en vrouwenrechtenactiviste Darya Safai deze lijst zullen duwen.

Linda De Dobbeleer-Van Den Eede (Roosdaal), de fractieleider van de N-VA in de Vlaams-Brabantse provincieraad, staat tweede op de lijst, gevolgd door Lena Ghysels (Kapelle-op-den-Bos), Elke Wouters (Grimbergen) en Joris Van Den Cruijce (Asse). Voor Daray Safai (Wemmel), die tandarts is van beroep en in januari dit jaar de overstap maakte naar de politiek, zijn deze verkiezingen de politieke vuurdoop.

Ondanks het feit dat de N-VA bij de provincieraadsverkiezingen van 2012 in Vlaams-Brabant met 25,8 procent van de stemmen de grootste partij werd, belandde ze in de oppositie. De provincie wordt sindsdien bestuurd door een coalitie van CD&V, sp.a, Open VLD en Groen. Zowel in Halle-Vilvoorde als het arrondissement Leuven zijn bij deze provincieraadsverkiezingen alle lokale Vlaamse (Weyts) en federale ministers (Geens, Francken, De Block) kandidaat.

Meest gelezen