AFP or licensors

Paus over vreemdgaan: "Veel vrouwen en mannen kijken weg tot hun partner weer trouw wordt, dat is heiligheid" 

Paus Franciscus looft vrouwen die hun vreemdgaande mannen vergeven. "Veel vrouwen - en vaak ook mannen - kijken weg en wachten totdat hun partner weer trouw wordt", zei de paus volgens het Italiaanse persbureau Ansa.op een forum van katholieke gezinnen. "Het is heiligheid, die uit liefde alles vergeeft."

De paus zei ook dat homoseksuele stellen  geen gezin vormen. "Mensen spreken vandaag over allerhande vormen van gezinnen", zei de paus, "maar het gezin naar het evenbeeld van God, bestaat alleen uit man en vrouw".  

De paus, in wiens geboorteland Argentinië het parlement enkele dagen geleden voor een legalisering van abortus heeft gestemd, veroordeelde zwangerschapsonderbrekingen scherp. Abortussen van zwaar zieke foetussen vergeleek hij met het programma van de nazi's.

"De vorige eeuw was de hele wereld geschokt over wat de nazi's gedaan hebben om de zuiverheid van hun ras te bewaren. Vandaag doen we hetzelfde, maar enkel met witte handschoenen aan. Kinderen moeten aanvaard worden zoals ze zijn, ook als ze ziek zijn", voegde hij eraan toe.

Meest gelezen