Matt Murphy.

Blues Brothers-gitarist Matt Murphy overleden

Matt "Guitar" Murphy, vroeger gitarist bij de Amerikaanse bluesband The Blues Brothers, is vrijdag op 88-jarige leeftijd gestorven. Dat meldt Floyd Murphy Jr., neef en bandlid van Murphy. Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is.

Murphy groeide op in Memphis, maar verhuisde later naar Chicago. In de jaren 50 gold hij daar als een van de groten in de opkomende blues-scene. Murphy werkte er aan de zijde van artiesten als Ike Turner, Etta James, Chuck Berry en James Cotton.

In 1978 sloot hij aan bij The Blues Brothers. Hij was ook te zien in de films "The Blues Brothers" (1980) en "Blues Brothers 2000" (1998).

In 2002 kreeg Murphy een beroerte. Maar in 2010 stond hij alweer op de planken met James Cotton. Hij is uiteindelijk 88 geworden.

Meest gelezen