Braziliaanse bouwondernemer verkozen tot wereldondernemer van het jaar

De topman van bouwgroep MRV Engenharia, de Braziliaan Rubens Menin (62), is zaterdag in Monaco gelauwerd als wereldondernemer van het jaar. Consultancybureau Ernst & Young organiseerde de prijs al voor de achttiende keer. "Een gezonde bouwsector komt ontelbaar veel mensen waar dan ook ter wereld ten goede", zei Menin.

 Menin is de eerste Zuid-Amerikaanse CEO die de prijs krijgt. Hij bouwde zijn fortuin op in de bouwsector. MRV richtte hij al op zijn 21ste op.
De juryleden loofden hem vanwege zijn verdienstelijke werk voor de armere Brazilianen. Zijn bedrijf bouwde meer dan 320.000 huizen en appartementen in het hele land. In de 150 steden waar het bedrijf actief is, woont 1 op de 80 inwoners in een gebouw van MRV.

"Menins passie is om een meer rechtvaardige en egalitaire samenleving te verwezenlijken", zei de jury. "Zijn innovatieve geest en ondernemingszin maken van MRV een nuttige onderneming".

Menins is vereerd met de internationale erkenning. "Heel mijn leven was het mijn doel om mensen die het zich tot dan niet konden permitteren de waardigheid van eigendom te geven. Zonder emancipatie geen economische groei".

Met een bouwmethode van betonnen muren trekt zijn bedrijf een gebouw van 4 verdiepingen en 16 woningen op in minder dan 10 dagen. MRV genereerde een omzet van 1,44 miljard dollar vorig jaar, en een nettowinst van 197 miljoen dollar. De groep stelt 24.000 werknemers tewerk.

  

Meest gelezen