Fietssnelweg Leuven-Brussel wordt 800 meter korter

De provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid gaan er samen met de gemeente Kortenberg voor zorgen dat de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel 800 meter korter wordt. Een goede zaak voor de veiligheid en het comfort van de talrijke gebruikers.

De Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant maken 2,6 miljoen euro vrij om op de fietssnelweg F3 tussen Leuven en Brussel drie zogenaamde "knikjes" weg te werken. Dat zal gebeuren op het grondgebied van de gemeente Kortenberg. De F3 loopt grotendeels langs de spoorlijn, maar op het grondgebied Kortenberg worden fietsers op drie plaatsen geconfronteerd met een omleiding.

Er zijn twee korte omleidingen ter hoogte van de bruggen aan het station van Erps-Kwerps en de kruising met de Zavelstraat, waarbij fietsers telkens drukke wegen moeten kruisen. Daarnaast is er een grotere "knik" die de fietsers via de Everberg- en de Kwerpsestraat naar het station van Kortenberg voert. De gebruikers vragen al lang een oplossing voor het probleem.

Na de ingrepen zullen de fietsers op de drie plaatsen gewoon verder langs de spoorweg kunnen fietsen in plaats van om te rijden. Van deze werken wordt overigens ook gebruik gemaakt om het aantal parkeerplaatsen aan het station van Everberg uit te breiden van 22 tot 95. De werkzaamheden aan de Zavelstraat en de "grote knik" gebeuren pas later. De gemeente Kortenberg coördineert het hele project.

Meest gelezen