Videospeler inladen...

Kristien Hemmerechts: "De dt-regel zal verdwijnen"

"Ik denk dat de dt-regel gaat verdwijnen." Dat zegt auteur Kristien Hemmerechts in het groot onderwijsdebat dat werd gehouden in "De zevende dag". De tijden zijn veranderd en het onderwijs moet daarop inspelen, vindt Hemmerechts.

"Je merkt dat de situatie heel erg veranderd is sinds 1980 toen ik begon met les geven", zegt Hemmerechts. "Er zijn dingen waar toen ik kind was werd op gehamerd, maar die dingen vindt men vandaag misschien minder belangrijk."

Studenten vinden de dt-regel minder belangrijk. "Ik denk in alle eerlijkheid trouwens dat dt gaat verdwijnen. Ik heb nu al studenten die gewoon systematisch d schrijven, bijvoorbeeld hij antwoord met een d", vertelt Hemmerechts. "Ik denk dat heel wat dingen die wij nog altijd heel belangrijk vinden, pakweg over 10 of 20 jaar compleet verdwenen zijn", zegt Hemmerechts.

"Ik vind mijn studenten veel ondernemender en veel creatiever dan wij waren destijds. De tijden zijn gigantisch veranderd en het onderwijs moet op die veranderende tijden inspelen. Je kan niet meer eisen van studenten dat ze iets doen waarvan ze weten dat ze het met appje kunnen doen".

Bekijk hier het hele onderwijsdebat.

Videospeler inladen...

Meest gelezen