Video player inladen...

Negentien wielrenners gewond nadat auto per ongeluk op groep inrijdt

Bij een ongeval in Wasmes, deelgemeente van het Henegouwse Colfontaine, zijn 19 wielrenners gewond geraakt. Het ongeval gebeurde tijdens een provinciale wedstrijd. Dat meldt de burgemeester van Colfontaine, Luciano D'Antonio.

In Wasmes vond een provinciale wielerwedstrijd plaats van de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles. Het ongeval gebeurde tijdens de tweede van drie wedstrijden, tijdens de negende en laatste ronde in de rue de la Louise, op 3 kilometer van de finish.

"De rue de la Louise is een steile straat", legt de burgemeester van Colfontaine uit. "De wielrenners rijden er aan 70 à 80 km/uur. Daar heeft een vrouw met drie kinderen in haar auto om een onbekende reden een terugkeermanoeuvre gedaan. Eén wielrenner raakte haar wagen en de achtervolgers vielen ook op de grond."

Er zijn 19 gewonden. Drie wielrenners, uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland, hebben open breuken. Vier andere deelnemers hebben een hersenschudding. De andere slachtoffers hebben lichte verwondingen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De gewonden liggen in ziekenhuizen in onder meer Warcquignies en Bergen.

Volgens de burgemeester had de organisator van het wielerevenement voldoende veiligheidsmaatregels genomen. "Het ongeval gebeurde door puur toeval", aldus de burgemeester. Normaal moest er nog een derde koers plaatsvinden, maar die wedstrijd werd geneutraliseerd.

Het parket van Bergen onderzoekt de zaak.

Meest gelezen