Vanhengel hekelt "ongezonde" politiek van N-VA: "Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets"

Een coalitie met N-VA in Brussel, dat ziet Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) niet zitten, "door de manier waarop die partij naar Brussel kijkt". Dat zegt hij in een interview met De Zondag. Volgens Vanhengel sluist de N-VA al het federale en Vlaamse geld naar Antwerpen, ten nadele van Brussel en andere steden.  

"N-VA is mijn vijand niet", zegt Vanhengel. "Ik denk alleen dat wij niet kunnen besturen met die partij door de manier waarop zij naar Brussel kijkt."

Vanhengel vindt wat vandaag gebeurt "zeer ongezond". "Bart De Wever en N-VA sluizen al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen. Dat is ten nadele van Brussel en andere steden."

Guy Spitaels (PS) werd destijds verketterd omdat hij Henegouwen bevoordeelde. Vandaag hoor ik niemand 'stop' zeggen

Guy Vanhengel (Open VLD)

Volgens de liberale minister hebben de twee grootste Belgische steden elkaar nochtans nodig. "Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets. De twee economische motoren van ons land hebben elkaar nodig. Guy Spitaels (PS) werd destijds verketterd omdat hij Henegouwen bevoordeelde. Vandaag hoor ik niemand 'stop' zeggen. Maar de groei van Brussel wordt zo wel gefnuikt."

Vanhengel duwt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Evere een lijst van de burgemeester met leden van PS, SP.A, CD&V en Open VLD. De Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) trekt de lijst.

Meest gelezen