2016 Hulu

10 alternatieven voor het WK bij de VRT: van "The handmaid’s tale" tot klussen in huis

We wensen onze jongens in Rusland uiteraard het allerbeste, maar voor mensen die niet zo van voetbal houden heeft de VRT 10 alternatieven opgelijst uit het eigen aanbod op radio, tv en online. Dat gaat van het bingewatchen van topreeksen op VRT NU, over grasduinen in het uitgebreide aanbod podcasts van de VRT tot inspiratie bij klussen in huis bij het "Aha!"-platform van Radio 2.

1. Bingekijken op VRT NU

Wist je dat je binnen de EU de meeste programma’s van Eén, Canvas en Ketnet kunt terugkijken?  En dat je op VRT NU zelfs archiefprogramma’s kunt bekijken die aansluiten bij de actualiteit?

Dus als je de "The handmaid’s tale", "The Lawyer", "Flikken Maastricht", "Tom & Harry", "Midsomer murders"… gemist hebt, of in een nostalgische bui wil kijken naar "Spring"?  

Ga dan naar https://www.vrt.be/vrtnu/

2. Nieuws volgen via VRT NWS

VRT NWS staat 24/24 uur, 7/7 dagen klaar om je op de hoogte te houden van het nieuws. Waar je ook wil. En vooral met heel wat extra dossiers op deze site. Ook beschikbaar in app-vorm via Google Play en de App Store.

3. Ketnet kijken via de app

Als papa en/of mama en hun vrienden het grote tv-scherm inpikken, dan kunnen de kinderen nog altijd Ketnet kijken via de Ketnet-App.

4. Podcasts

Wist je dat de VRT een uitgebreid aanbod aan podcasts heeft? Dat zijn zowel integrale radio-uitzendingen zoals "Interne keuken", "De afspraak op vrijdag" of "Cher Claude". Maar evenzeer podcasts die uitsluitend als podcast te beluisteren zijn. Zoals bv de Radio 1-reeks "Iemand" ( die dit jaar de Belfius-persprijs won) of het aanbod van VRT NWS.

Overzicht van onze podcasts.

Videospeler inladen...

5. Verdiep je in de "Urbanscene"

Wist je dat MNM de bewegingen van de Vlaamse en Nederlandstalige Urbanscene op de voet volgt? Via de website. Maar ook via de gelijknamige stream.

6. Verdiep je in klassieke muziek

Is urban niets voor jou? Sander De Keere van Klara neemt je mee naar de wondere wereld van de klassieke muziek. Het YouTube-kanaal “Iedereen klassiek” is er voor iedereen die de schoonheid en de kracht van klassieke muziek wil ontdekken.

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

7. Beginnen aan die klussen in huis

Inspiratie nodig? Of op zoek naar een oplossing van dat hardnekkige huishoudelijk probleem? Ga dan naar Aha! van Radio 2.

8. Nadenken over het leven

De VRT besteedt ook aandacht aan de levensbeschouwelijke overtuigingen en aan zingeving.  Canvas.be/wereldbeeld is een online platform over filosofie, zingeving en levensbeschouwing. Wereldbeeld behandelt “de grote levensvragen, rituelen en eigenheden van elke religie en filosofische reflectie op maatschappelijke fenomenen”.

9. Iets bijleren

Is potlood sterker dan staal? Hoe beroof je een bank?  Kan een computer leren fietsen? Verkoopt seks? Hoe verleid je juridisch verantwoord een vrouw? Bestaan er buitenaardse wezens?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord met de "Universiteit van Vlaanderen" een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse universiteiten, de VRT en andere partners.

De Universiteit van Vlaanderen is te bekijken via VRT NU.  Moeite met kiezen? Dit is een selectie van het beste van het eerste seizoen van de "Universiteit van Vlaanderen".

Videospeler inladen...

10. Of een boek lezen

Inspiratie kan je vinden op ons boekenplatform langzullenwelezen.be 

Videospeler inladen...

Meest gelezen