Videospeler inladen...

Akkoord CDU en CSU: een compromis of eerder een wapenstilstand?

De twee Duitse christendemocratische partijen, CDU en CSU, beide regeringspartijen, hebben een compromis bereikt over grenscontroles. Jeroen Reygaert beantwoordt vier vragen over het kersverse compromis dat de Duitse regeringscrisis moet ontmijnen.

De migratiekwestie leidt al een week tot een zware regeringscrisis in Berlijn. Moet Duitsland vluchtelingen tegenhouden aan de grens, zoals de CSU wil of moet er een Europese oplossing komen, zoals in het voorstel van de CDU?

Er is een oplossing, maar wat houdt die in? Gaan de grenzen sowieso dicht? Hoe realistisch is een Europees akkoord? En hoe hard weegt de Duitse publieke opinie op dit alles? Jeroen Reygaert, Duitsland-expert bij VRT NWS beantwoordt deze vier vragen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen