Videospeler inladen...

Audi-baas opgepakt in onderzoek naar "dieselgate"

Audi-CEO Rupert Stadler is deze ochtend opgepakt. Het Duitse gerecht onderzoekt zijn betrokkenheid in "dieselgate", het schandaal met de sjoemelsoftware.

Stadler werd vanmorgen opgepakt door de Duitse politie en wordt verhoord. Vorige week werden zijn huis en dat van een ander bestuurslid doorzocht. Ze worden allebei verdacht van fraude en misleidende verklaringen in het dossier van de sjoemelsoftware, waarmee de groep Volkswagen emissietests omzeilde.

Volgens het parket van München was het nodig Stadler voorlopig van zijn vrijheid te beroven omdat het risico bestond dat hij met bewijzen zou knoeien. Er zouden ook bewijzen zijn dat hij op de hoogte was van de manipulatie en dat hij het misschien zelfs mee heeft goedgekeurd.

Stadler staat al elf jaar aan het hoofd van Audi. Hij is ook de verkoopschef van Volkswagen. Het schandaal met de sjoemelsoftware bij de groep Volkswagen kwam eind 2015 aan het licht. Audi zou minstens 210.000 dieselwagens met sjoemelsoftware uitgerust hebben.

Meest gelezen