Blauwe stenen oud station Halle via veiling verkocht voor... 0 euro

Nul euro, zoveel heeft Tobias Vandenbosch uit Lembeek betaald voor de blauwe stenen van het oude station van Halle. De stad organiseerde eerder dit jaar een veiling om die stenen te verkopen. Het enige bod dat de stad binnenkreeg, was er één van nul euro.

Tobias Vandenbosch uit Lembeek heeft hopelijk genoeg opslagruimte, want hij heeft met zijn bod van nul euro alle blauwe stenen van het oude station van Halle gekregen. Het oude station moest al een hele tijd geleden plaatsruimen voor het nieuwe en sindsdien lagen de stenen gestockeerd op een braakliggend terrein. Omdat daar binnenkort het nieuwe containerpark van Halle komt, moesten de stenen weg.

"Opnieuw plek geven in stadsbeeld"

Vandenbosch, die in Halle opgegroeide, wilde dat de stenen van het oude station bewaard zouden blijven. Omdat hij wist dat het veel geld zou kosten om de stenen op te halen, bood hij nul euro. En dat was ook meteen het enige bod dat de stad Halle binnenkreeg. 

"Het zijn ontzettend veel stenen, meer dan 73 kubieke meter. Zes dagen lang hebben een vijftal mannen de stenen manueel op paletten moeten zetten. Op dit moment zijn er al 156 paletten vol stenen", aldus Vandenbosch.

Vandenbosch, die voor een designbureau werkt, wil de stenen opnieuw een plaats geven in Halle door ze bijvoorbeeld te verwerken in nieuwe bruggen of bankjes aan het station van Halle of in andere nieuwe projecten in de stad.

Meest gelezen