Videospeler inladen...

Bestuurder opgepakt van busje dat ingereden is op festivalgangers Pinkpop 

De politie heeft de bestuurder opgepakt die vannacht ingereden is op een groepje festivalgangers die van Pinkpop kwamen. Daarbij kwam één slachtoffer om het leven, drie anderen raakten zwaargewond. De bestuurder heeft zélf naar de politie gebeld, zo heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie gezegd op een persconferentie. Wat zijn motief is, is nog niet duidelijk. De vader van de 34-jarige man heeft in de Nederlandse pers gemeld dat hij er van overtuigd is dat het een ongeluk was.

Het incident gebeurde rond 4 uur op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van Pinkpop, het muziekfestival dat afgelopen weekend plaatsvond in Landgraaf.  Een witte bestelwagen reed in op een groepje festivalgangers en vluchtte nadien weg. Eén slachtoffer kwam om het leven, drie anderen raakten zwaargewond. Volgens de politie liepen de voetgangers op straat toen ze werden aangereden door het busje. Er werden twee traumahelikopters ingezet voor de verzorging van de gewonden. 

(lees verder onder de tweet)

Tijdens een persconferentie in Landgraaf is er meer duidelijkheid gegeven over de identiteit van de slachtoffers: een 35-jarige man uit Heerlen is overleden, een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen raakten zwaargewond.

Openbaar Ministerie: "Bestuurder belde zélf naar de politie"

Na het ongeval is de witte bestelwagen gevlucht. De Nederlandse politie heeft samen met haar Duitse en Belgische collega's een klopjacht gehouden op de bestuurder en de bestelwagen. Nét voor de middag heeft de Nederlandse politie laten weten dat de bestelwagen gevonden was en dat er een verdachte opgepakt kon worden. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen, die zélf de politie verwittigd heeft. "Hij is gearresteerd in Amsterdam", lichtte Daniëlle Weymar van het Openbaar Ministerie toe tijdens een persconferentie. 

De politie heeft het voertuig in beslag genomen en er wordt momenteel een technisch onderzoek gevoerd. Of het om een ongeval ging, dan wel of er kwaad opzet in het spel was, is nog niet duidelijk. "Het onderzoek is nog in volle gang, we weten nog niets over zijn motief."

De bestuurder mag voorlopig geen contact hebben met de buitenwereld. Dat is een van zijn beperkingsmaatregelen die opgelegd werden.

(Bekijk hieronder de bijdrage in het NOS-journaal over het ongeval.)

Videospeler inladen...

"Wat begon als een mooi feest, eindigde in een drama"

Er wordt aangeslagen gereageerd op het ongeval. Op de persconferentie liet burgemeester van Landgraaf Raymond Vlecken weten dat zijn medeleven uitgaat naar de slachtoffers en nabestaanden. "Wat begon als een mooi feest, eindigde in een drama."

Ook de organisatie van Pinkpop is erg geschrokken. "Het is de 32e keer dat we hier zijn, het was een enorme succeseditie. Dat het dan eindigt in zo'n drama, dat hadden we totaal niet verwacht", sprak organisator Jan Smeets emotioneel. 

(lees verder onder de tweet)

Vader van bestuurder in Nederlandse pers: "Een ongeval"

De vader van de 34-jarige man uit Heerlen die maandagochtend inreed op een groep Pinkpopgangers meent dat het om een ongeluk gaat. "Mijn zoon werkt in Amsterdam", zegt de man aan De Telegraaf. "Hij ging vanmorgen heel vroeg een collega halen. Toen moet het gebeurd zijn."

"Mijn zoon werkt als podiumbouwer", zegt de vader nog. "Dat doet hij in Amsterdam. Nee, hij gebruikt geen drank of drugs. Er is niets ongewoons aan hem. Hij moet in paniek zijn geweest toen hij er vandoor ging. Het was een ongeluk, iets anders kan ik niet bedenken." De vader heeft nog niet met zijn zoon gesproken. "Ik weet niets, ik wacht op bericht van de politie. Er zou snel nieuws komen. Ik weet alleen dat hij zich zelf bij de politie in Amsterdam gemeld heeft."

De politie meldde maandagnamiddag dat het busje waarmee de aanrijding gebeurde, nadien aangetroffen werd in een wijk in Heerlen. Het voertuig is inmiddels weggesleept.

Voor mensen die meer informatie zoeken over het incident, heeft de gemeente Landgraaf ook een noodnummer klaar, dat is +31/25.126.09.60. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen