AP2012

Franse vakbonden schorten nieuwe staking Air France op

De Franse vakbonden hebben een eerder aangekondigde vierdaagse staking bij Air France opgeschort. Ze willen naar eigen zeggen wachten op de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter bij moederbedrijf Air France-KLM om onderhandelingen te hervatten, na het eerdere vertrek van topman Jean-Marc Janaillac.

De afgelopen maanden legde het personeel meermaals het werk neer om zijn roep om meer loon kracht bij te zetten. Vijftien stakingsdagen leidden in totaal tot een kostenpost voor Air France-KLM van ongeveer 400 miljoen euro. Vanaf 23 juni zou het personeel opnieuw vier dagen lang het werk neerleggen.

Vorige maand is topman Jean-Marc Janaillac opgestapt omdat het hem niet was gelukt buiten de vakbonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien heeft een interim-bestuur de dagelijkse leiding.

Air France-KLM streeft ernaar zo snel mogelijk een vervanger voor Janaillac te vinden, het liefst al ergens begin juli.

Meest gelezen