"Hoe dom kan je als toerist in een safaripark zijn?..."

Het moet een vlaag van zinsverbijstering geweest zijn, toen deze toerist in een Tanzaniaans safaripark dacht even zijn arm uit het autoraampje te moeten steken om zo een leeuw een aaitje te geven. De leeuw vond dit alleszins niet oké en ontblootte al brullend zijn vlijmscherpe tanden. Verschrikt kon een van de passagiers ternauwernood het raampje nog sluiten. Wildlife Sightings plaatste de onthutsende beelden op zijn YouTubekanaal, met de weinig aan de verbeelding overlatende titel "De domste toerist ooit".

De beelden werden gemaakt in het Serengeti National Park in Tanzania, dat jaarlijks meer dan 300.000 toeristen op bezoek krijgt. En daar zitten dus niet altijd even slimme tussen. 

Parkwachter Naas Smit op de Britse nieuwswebsite Metro: "Alleen zij die werken in de wildernis, weten hoe snel een leeuw kan reageren. Hij had makkelijk de arm van deze toerist die hem wilde aanraken kunnen afrukken. Hij zou zelfs de kracht gehad hebben om deze toerist regelrecht uit de auto te sleuren en hem te vermoorden voor de ogen van zijn vrienden. Hoe dom kan je zijn om zoiets te doen."

"Het had zelfs nog erger kunnen zijn, want het dier had ook makkelijk door het open raam andere inzittenden kunnen aanvallen. Gelukkig zijn ze er allemaal met de schrik vanaf gekomen. Maar je mag nooit vergeten dat het hier om wilde dieren gaat."

"Mocht die leeuw een van de passagiers aangevallen hebben, dan zat er voor de parkwachters wellicht niets anders op dan het dier te doden. Dat zou dan weer een serieuze impact gehad kunnen hebben op de dieren zelf in het safaripark."

"Ik kan niet anders dan verontwaardigd zijn als ik mensen dit zie doen en die eigenlijk niets anders verdienen dan wat ze zelf uitlokken."

Meest gelezen