Jongen wil kunstwerk "een knuffel geven", maar dan loopt het mis

Was het zijn kinderlijke enthousiasme, dat hij zo dicht bij een kunstwerk kon komen en het dan ook kon aanraken? Of wilde hij effectief het sculptuur even een knuffel geven? In ieder geval liep het voor deze 5-jarige jongen in het Tomahawk Ridge Community Center in Overland Park, in de Amerikaanse staat Kansas, enigszins dramatisch af. Het kunstwerk viel immers op de grond, waardoor de plaatselijke 'Aphrodite' -zo noemde de kunstenaar zijn werk waaraan hij 2 jaar gewerkt had- onherstelbaar beschadigd werd. De ouders kregen zopas een gepeperde rekening in de bus.

Het incident deed zich midden mei voor, tijdens een huwelijksreceptie waarop Sarah Goodman en haar gezin uitgenodigd waren. In een gemeenschappelijke ruimte van het centrum waar de receptie plaatsvond, liep het plots mis. 

Goodman op KSHB News: "Plots hoorden we dat er ergens commotie ontstaan was en ik vroeg me af wie er zo naar mijn zoon aan het roepen was. Dan zag ik het glazen borstbeeld op de grond liggen. En een van de medewerkers begon me allerlei persoonlijke informatie te vragen."

Die informatie was nodig voor de verzekeringsmaatschappij van de stad, die nu een schadevergoeding van 132.000 dollar (114.000 euro) eist. De maatschappij vindt immers dat de ouders hun zoon te weinig in de gaten gehouden hebben en dat zij dus verantwoordelijk zijn voor deze "vorm van nalatigheid".

De ouders gaan in ieder geval niet akkoord met het excessieve bedrag, omdat volgens hen het kunstwerk onbeschermd in de zaal stond en dat het daar dus niet veilig stond. "Het ongeluk kon iedereen daar aanwezig overkomen zijn", aldus Goodman nog. Volgens de moeder wilde haar zoon het beeld alleen maar een knuffel geven.

Meest gelezen