"Laten we elkaar niet voor de zot houden: dat applausje was ronduit gemeen"

Enkele dagen geleden liet Imke Courtois, die regelmatig op tv te zien is als voetbalanaliste, nog enigszins triomfantelijk door Het Nieuwsblad optekenen: "Eindelijk is er het besef dat niet alleen mannen iets over voetbal weten." Maar blijkbaar is dat besef nog niet helemaal doorgedrongen op de Britse televisie. Nadat Eni Aluko, die meer dan 100 keer een plaats wist af te dwingen in de Engelse nationale ploeg, haar inzichten gedeeld had over de wedstrijd Costa Rica-Servië, vond haar mannelijke collega-analist, ex-Manchester United-speler Patrice Evra, dat hij haar moest bedanken met een applausje. Het "betuttelende applaus" leidde tot een stroom van negatieve reacties op sociale media.

Aluko was naar de sportstudio gehaald om haar mening te geven over de verwachtingen van de wedstrijd van Costa Rica tegen Servië, die gisteren plaatsvond. Niet alleen kreeg ze een "Dat was zeer goed" te horen van Henrik Larsson, voormalig Zweeds profvoetballer, die ook in de studio was, maar kreeg ze ook nog een applausje van Evra, die meer dan 80 keer voor het Franse nationale team geselecteerd werd.

Dat applausje was er duidelijk te veel aan, waardoor de naam van Evra gisteren een 'trending topic' werd in Groot-Brittannië. Er volgden scherpe reacties als:

Meest gelezen