Videospeler inladen...

Mariam El Mandoudi en Jelle Mels worden nieuwsankers van "Karrewiet"

"Karrewiet" wordt vanaf 3 september gepresenteerd door twee jonge nieuwsankers: Mariam El Mandoudi en Jelle Mels. Zij zullen om de beurt de kinderen vanuit de "Karrewiet"-studio door het nieuws van de dag gidsen. 

"Karrewiet" is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet. Nieuws is intussen overal beschikbaar, maar het is niet altijd op kindermaat gefilterd. 

Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Mariam El Mandoudi en Jelle Mels zullen daarom vanaf 3 september afwisselend "Karrewiet" presenteren.  De kindreporters blijven ook op post. 

""Karrewiet" naar de studio is een logische stap", legt Katrien Van Der Slycken, themachef Jong van VRT NWS uit. "Zo kunnen we nog korter op de bal spelen en meer inzetten op het nieuws duidelijk en helder op kindermaat brengen. Jelle en Mariam zijn de geknipte journalisten om het nieuws alle dagen tot bij de kinderen te brengen."

Wie zijn Mariam en Jelle?

Mariam El Mandoudi (29) studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Daarna werkte ze onder meer bij MNM en Q-Music. "Het Journaal" presenteren was een droom van haar.  "Ik dacht dat het jaren zou duren en nu mag ik plots het journaal voor de Karrewieters maken. Da's zelfs nog beter dan het grote-mensen-journaal", vindt El Mandoudi. 

Jelle Mels (26) vindt het "echt heel gek dat hij nu "Karrewiet" gaat presenteren". "Ik herinner mij nog dat ik als kind de eerste aflevering van "Karrewiet" op televisie zag." Ook Mels (26) studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Hij deed stage bij "Karrewiet" en ging er nooit meer weg. Hij is al twee jaar te horen als een van de stemmen van "Karrewiet". 

Kersvers "Karrewiet"-anker Jelle Mels over de veranderingen op Radio 1:

"Karrewiet"-app binnenkort ook op tablet

Vorig jaar lanceerde Ketnet een app van Karrewiet voor smartphone, intussen werd deze meer dan 56.000 keer gedownload. Ketnet lanceert in het begin van de zomer nu ook een app voor tablet. 

Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de  app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier zeer voorzichtig mee omspringen maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen