Tricolore spiegelhoesjes die zicht belemmeren: 58 euro boete

De laatste dagen duiken ze weer op: de tricolore spiegelhoesjes. Naarmate de WK-koorts toeneemt, rijden meer en meer automobilisten rond met de Belgische kleuren rond hun spiegels om onze nationale voetbalploeg aan te moedigen. Toch kan u er in sommige gevallen een boete voor krijgen, waarschuwt de politie.

Als de hoesjes het zicht in de spiegels verminderen zijn ze strafbaar bevestigt de federale politie en kan u er tot 58 euro boete voor  krijgen. "De wegcode zegt dat een bestuurder een goed zicht moet hebben voor en achter zijn voertuig", zegt Guy Thyskens van de federale wegpolitie.

"Mochten zulke hoesjes het zicht beperken is dat een overtreding van de eerste graad en kan dat tot een onmiddellijke inning van 58 euro leiden. Het is aan een politieagent om die zichtbaarheid te beoordelen."

Meest gelezen