Oud station Ertvelde te koop voor 220.000 euro

Het oude station van Ertvelde wordt verkocht. De NMBS heeft het station niet meer nodig en stelt het daarom te koop. De startprijs is 220.000 euro.

Het gebouw dateert uit 1865, en al sinds 1961 stoppen er geen treinen meer. Het station ligt nu langs de goederenlijn Gent-Zelzate-Terneuzen. Het gebouw is bouwkundig erfgoed, want het is redelijk uniek. Er zijn nog maar weinig exemplaren van te vinden in Vlaanderen. Twee stukken van de gevel steken vooruit en daartussen is een luifel waar de reizigers vroeger konden schuilen. 

Als je het oude station van Ertvelde wil kopen, kan je nog tot 18 september een bod uitbrengen. De startprijs is 220.000 euro. Je koopt dan niet alleen het stationsgebouw, maar ook de bijhorende woning en de omliggende grond. Het gaat om een totale oppervlakte van 1022 vierkante meter. 
 

Meest gelezen