Inwoners van Rummen kunnen tijdens werken gebruikmaken van pendeldienst met golfkarretje

In Rummen bij Geetbets hebben ze een bijzondere pendeldienst. Inwoners kunnen er namelijk gebruik maken van een golfkarretje. Dat wordt ingezet tijdens de laatste fase van de werken in de Biesemstraat.

In de Biesemstraat is net beton gegoten dat een hele tijd moet drogen. Daardoor mogen buren de straat niet in. Maar dat wordt nu opgelost met het golfkarretje. "Het gaat om een primeur" zegt schepen Chris Jamart die zelf ook al plaats heeft genomen achter het stuur. "We hebben verschillende vrijwilligers die mensen tussen half 7 's ochtends en half 11 's avonds rondrijden. 

Grote verandering

Sinds augustus vorig jaar zijn er wegenwerken aan de gang. Zo komen er fietspaden, nieuwe rioleringen en een nieuw wegdek. Het beton dat nu net gelegd is, moet een week drogen. Al die tijd kan iedereen gratis gebruik maken van het golfkarretje. 
 

Meest gelezen