Middelkerke denkt aan honden en kiest voor stil vuurwerk

Middelkerke is de eerste gemeente in West-Vlaanderen die geluidsarm vuurwerk gaat afsteken, op de Vlaamse feestdag op 11 juli. Dat doen ze daar voor de honden, want die worden  vaak heel onrustig als ze vuurwerk zien en vooral horen.

Ook honden zullen op het strand van Middelkerke dus kunnen genieten van het vuurwerk, zegt Schepen van Dierenwelzijn Bart Vandekerckhove. "Dat is vuurwerk waarvan de knal opvallend stiller is. Dus het is misschien iets minder spectaculair. Wij hebben daar een klank- en lichtspektakel aan toegevoegd. En dat zal het nodige effect geven om er een prachtig vuurwerk van te maken."

Samen met Josje naar het vuurwerk 

Ook schepen Bart Vandekerckhove zal met zijn hond Josje naar het vuurwerk gaan kijken op 11 juli. Het geluidsarm vuurwerk zal te zien en te horen zijn op het strand van Middelkerke, ter hoogte van het Epernayplein. De show begint om 23 uur.

Meest gelezen