Protestactie tegen verhuis revalidatiecentrum Herk-de-Stad

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt wil de revalidatiekliniek in Herk-De-Stad naar Hasselt overhevelen, en dat valt niet in goede aarde. Gisteren was er een protestactie.

Het ziekenhuis gaat een nieuw gebouw zetten in Hasselt en zou jaarlijks een hoop geld kunnen besparen als het revalidatiecentrum op dezelfde campus wordt ondergebracht. Maar het revalidatiecentrum is een instituut in Herk. Zowel het stadsbestuur van Herk-de-Stad als de inwoners zijn dan ook niet te spreken over een mogelijke verhuizing. Gisteren hebben ze daarom met een honderdtal mensen actiegevoerd. Ook Pascale Vanbilsen wil dat het centrum blijft: "Ik heb hier nog 6 maanden gerevalideerd en heb daar goede herinneringen aan. Ze zijn hier enorm met je begaan, ze helpen op allerlei manieren, ook emotioneel." 

Intimidatie

Opvallend: er waren niet of nauwelijks medewerkers op de actie. Het personeel had kort voordien een mail van de directie gekregen waarin hen werd afgeraden deel te nemen aan de actie. Verschillende personeelsleden vonden dat intimidatie.

Meest gelezen